Precis det som drabbade Ulrika för ett par veckor sedan har nu drabbat mig... Bortslarvad/tappad meny... Men jag skyller genast på barnen inte alls lika snäll som Ulrika...
Jag tror att den var ungefär såhär:
Onsdag: Vårrullar med råris och adzukibönor. Jag var lat och köpte filodeg på ICA istället för att ta mig in till vårrulledegs affären i stan. Det blev inte lika bra. Hur som helst fräste jag rivna morötter, vitkål, lök, vitlök och ingefära tills det blev mjukt. Lät svalna och rullade in filodeg. Limma i skarvarna med äggula och pensla med smält smör, grädda i ugnen tills de får fin färg.
Torsdag: Plättar så klart! Jag fick lite vårrullefyllning över, så det får bli mitt tillbehör tillsammans med ett ägg. Allt enligt Ulrikas tips.
Fredag: Potatis kaka, rotselleri pure´och grillade grönsaker. Men inget protein... Kanske smoothie dessert!
Lördag: Pasta med grillad zuccini broccoli, vitlök, sojabönor och pinjenötter.
Söndag: Citron bakade rotfrukter med quinoa och lax.
Det är lite pyssel att få in mer fett och protein, det är ju inget man behöver tänka på när man äter kött..
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Och på måndag blir det nån smarrig lunch på stan!
SvaraRadera