måndag 23 mars 2009

"Falukorv räddar oss...

...i lågkonjunkturen" skrev Metro i fredags. Artikeln beskriver hur finanskrisen gör oss snålare i veckorna, då vi äter ren skit som falukorv, snabbnudlar och blodpudding, för att kunna lyxa till det på helgen. Bacon har ökat i försäljning med 50 procent, falukorv med 22. Jag ryser.

Skrämmande ur ett hälsoperspektiv och frågan är om det är så väldigt ekonomiskt, om man ser till vad man få i form av näring när man äter snabbnudlar (ingenting) och falukorv (havregrynsgröt ger mer näring...)

Jag lovar att en bättre strategi att ta sig igenom den här tuffa finanskrisen med såväl hälsa som privatekonomi i behåll är att inspireras av Helenas veckomatsedlar här på Råsmart!

Lova att ni inte skyller dåliga matvanor som falukorv och snabbnudlar på finanskrisen! Ät hellre grötmiddag, även om gröt inte är den bästa middagsmaten heller. Men långt bättre än snabbnudlar, det lovar jag!

/Ulrika

1 kommentar:

  1. Tack för ett bra inlägg.
    Jag blir så less ibland. Varför kan mat inte bara vara mat? Vissa helfabrikat verkar inte ens vara mat... Blä.
    Det krävs mer och mer av oss konsumenter, men så fort ett gitigt konserverings ämne förbjuds kommer 10 nya. Känns lite tröstlöst./Spara

    SvaraRadera