tisdag 3 mars 2009

Råsmart dricka

Här kommer Slösas tips på Råsmart dricka:

Köp en Sodastreamer! Jag fick en i julklapp förra året och tycker att det var lite löjligt, men OJ, vad festligt det är med lite bubbel!

Detta brukar vi göra:

Bubblevatten + lite djupfrysta hallon = rosa hallonläsk

Bubbelvatten, ca 1,5 liter + 2 dl koncentrard äpplejuice + 1/2 skivad citron + ett par kvistar mynta, citronmeliss eller basilika = Pommackatigt

Bubbelvatten, ca 1 liter + örttepåse (exempelvis Celestial seasonings) + isbitar + ev lite citron eller lime = svalkande iste

Mixa lite fryst mango, spä med lite bubbelvatten = sån där slush-nånting som säljs på tivoli och 7 Eleven. Fast mycket godare och alldeles Råsmart!

Skål säger Slösa!

4 kommentarer:

  1. Det är en super ide´! Håller flaskorna kolsyra som vanliga läskflaskor eller? Synd att det är Pers födelsedag i morgom och inte min!

    SvaraRadera
  2. Jaaa, det gör dom nog...? Det brukar aldrig bli något kvar här hemma :-) Men en skvätt till dagen efter kan man allt spara!
    /Slösa

    SvaraRadera
  3. Gurkskivor, små melonkulor används flitigt här hemma att blanda i bubbelvattnet.
    Vi har även en frukt/grönsakspress och då är det perfekt att köra frukter och blanda ut med bubblat vatten.
    Värsta partydrickan varje gång!

    SvaraRadera
  4. Mums, melon låter ju jättegott att ha i vattnet! Det måste ju vara jättegott att mixa lite vattenmelon och spä på med bubblevatten också. Och lite mynta, kanske.
    En sån där proffsig press skulle jag kunna tänka mig! Härligt att pressa i en liten rödbeta i apelsinjuicen - både för färgens och för näringens skull!
    Men det finns inte riktigt plats för fler apparater här hemma...
    /Slösa

    SvaraRadera