söndag 1 mars 2009

Tack för god middag!

Spara skriver:
Maken hade middagen klar när jag och Maja kom hem från kalas i dag, dethär var ungefär receptet:
Ratataouille gratinerad med get ost och solrosfrön
1 zuccini
2 morötter ( i tunna skivor eftersom dom har länger koktid än det andra)
2 gula lökar
150g champinjoner
olivolja
2 vitlöksklyftor
3 tsk blandade torkade kryddor timjan, oregano och basikika
1 tsk salt+ lite till zuccinin
500g (1 tetra) krossad tomat
100g getost
2 dl turkisk yoghurt
1 näve rostade solrosfrön

Skär grönsakerna i grova bitar. Lägg zuccinin i ett durkslag och salta, låt vattna ur 10-20 min och torka av med papper. Fräs alla grönsaker i lite olivolja i ett par minuter och tillsätt krosstomaten, koka försiktigt i ca 15 min, den ska inte vara för tunn. Smörj en form med olja och tippa upp hela härligheten. Rör ut osten i yoghurten och klicka ut över ratatouillen och strö över fröna. Gratinera i ugnen i 10-15 min tills osten fått fin färg.
Vi käkade surdegsbröd till men pasta eller goda gryn skulle också funka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar