söndag 22 februari 2009

Potatispizza och GI

Igår bjöds jag på potatispizza och det var urgott, så det måste jag tipsa er om. Istället för vetebotten, så låg fyllningen (fräst kyckling, tomat, färsk timjan, vitlök och hackade oliver och lite parmesan på toppen) på en skiva bakpotatis, som hade fått en tur i ugnen med lite olivolja och havssalt tills den var mjuk.
Det var så smarrigt!
Och till alla som tänker "POTATIS! GI! KOLHYDRATER! HJÄLP!" kan jag bara säga: Spänn av! Potatis är ett utmärkt livsmedel, med hög mättnadsgrad och magvänliga fibrer. Det höga glykemiska indexet, 121, uppnår man först när man ätit 50 gram kolhydrater av potatisen. Det betyder att man ska äta 250 gram bakpotatis för att koma upp i GI 121. Och det är rätt mycket, drygt en hel bakpotatis.
Blodsockret höll sig alltså lugnt och stabilt genom hela Melodifestivalen!
/Slösa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar