onsdag 4 februari 2009

Herman snodde all broccoli!


Det blev en supersmarrig wok här hemma igår. Det ni ser i pannan, plus kokosmjölk, röd curry (stark!), kyckling, rårisnudlar och cashewnötter.
Frid och fröjd. Det var bara det att det blev slagsmål om broccolin. Herman lilleman snodde nära nog varenda bukett och det är jag så glad för, även om jag gärna hade ätit ett par bitar själv också! De åkte ned i en rasande fart i den lilla ettåringens mage. Det är så fantastiskt att se en unge faktiskt skrika efter mer broccoli (det är ju inte så trevligt med skrik vid matbordet, men lite gnöl som kan tystas med exceptionellt näringsspäckade kvistar tål vi).
Som förälder till barn som inte hänger kossor i spenarna är man lite extra noga med kalciumintaget. Sesamfrön mals och göms i pastasåser och smoothies. Kalciumberikad hvaremjölk utgör bas för såväl välling som smoothie här hemma. Broccoli är en annan viktig källa till kalcium. DESSUTOM skyddar den mot cancer, innehåller folsyra, k-vitamin, är svavelbildande och god mot våra hormoner...
Inte undra på att Herman la rabarber på all broccoli!
/Slösa

2 kommentarer:

  1. Vad gott med wok! Det ska vi käka imorgon!
    Men en fråga, vad innebär det att det är svavel bildande? Det låter inte så nyttigt i mina öron. Snälla förklara för kocken!!!
    /Spara

    SvaraRadera
  2. Å, förlåt en nörd. Svavel, kan det vara nyttigt..? Svavel är en livsnödvändig mineral för människokroppen och finns i bland annat kål, ägg och lök. Det är jättebra om man vill hålla sig ung och snygg! Det behövs bland annat för vårt kollagen (så att huden håller sig spänstig!), för friskt hår och naglar. Rena anti-agekuren, alltså. Ät så det sprutar ur öronen!

    SvaraRadera