onsdag 21 januari 2009

Inte sämre i skogen...



När slösa frossar i hummus vill inte vi i skogen vara sämre...
Idag har vi gjort pesto och rostat salladstopping.

Salladstopping
Blanda lika delar av solrosfrö, linfrö,pumpakärnor och sesamfrö på en plåt och rosta i ugnen på 175 grader i ett par minuter, rör om och rosta mera. Det är lätt att bränna dom så kolla var tredje var fjärde minut.
Låt svalna och fyll på lufttät burk. Gott på sallad, i yoghurt och på rostade grönsaker tillsammans med Ulrikas rosmarin salt.

Solrospesto
Dethär är en stor sats. Men det brukar gå åt hemma hos oss.
2 dl solrosfrö, rostade och avsvalnade
1 kruka basilika Gärna lite större, Santa Marias KRAV brukar vara bra.
2 dl riven parmesan
3 vitlöksklyftor
ca 1 dl raps olja, den kallpressade oljan är ibland i starkaste laget. Ta 50/50 med med vanlig raps olja.
Mixa allt utom oljan ett par varv. Häll i oljan lite i taget så du får önskad konsistens. Mixa ganska slät. Fyll på glasburk täck med lite olja och förvara i kylen. Den håller minst i 2 veckor om man är noga att täcka med olja.
/Spara

2 kommentarer:

  1. Nu har ju jag sagt allt till dig om vad jag tyckte om bloggen.Ha en fortsatt bra dag och skriv flera recept. Här har du en som hänger på.

    SvaraRadera
  2. Jättebra sida,väldigt inspirerande & bra o lätta tips på bättre o nyttiggare mat har precis gjort peston o frömixen

    SvaraRadera