fredag 16 januari 2009

Inte alltid råsmart

Medan familjen knaprade rester i en salig röra (kycklingbitar, dinkelpannkakor och gröna ärtor) smög jag iväg på finkrogen igår kväll.
Jag gick till Pontus!, ett av mästerkrögaren Pontus Frithiofs ställen.
Först åt jag upp halva brödkorgen medan kockarna skapade vår mat.
Sen åt vi dragon roll med friterad soft shell crab, yuzumajonnäs, avokado och forellrom. Gudomligt gott.
Efter det fyllde jag på med äppelstekt gös med pressad spetskål, gröna ärtor, avokado och blomkål- och pepparrotscrème.
Mindre lyckat.
Äpplet var bränt i kanten, ärtorna var cirka fyra till antalet och blomkålskrämen smakade absolut ingenting. Nada! Inte spetskålen heller.
Men det var vackert. Det var trevligt. Det var absolut värt varenda öre.

Idag har vi gjort granola bars på nytt vis. Vi uteslöt äpplejuicen och la de klippta aprikoserna i en deciliter vatten, en knapp timme. Sen blandade vi ner både vatten och aprikoser i havregrynen. Det blev jättegott och saftigt!

Dessutom har vi gjort krutonger enligt Helenas anvisningar i förra inlägget, fast med rosmarin istället för vitlök. Det passade så bra, för vi hade en stor bit torrt bröd som ingen ville äta. (Ett misslyckat försök att byta ut vetemjölet mot grovt rågmjöl... Man är visst inte alltid så råsmart!)

/Slösa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar