tisdag 15 september 2009

VARDAGSLYX: Muffins och shake till frukost!

Våra dagar är inte alldeles lugna och fridfulla just nu. En liten vän på 3, en på 1,5 och en på 4 veckor sysselsätter oss minst sagt om dagarna. Nu har dessutom 3-årige Hugo börjat dagis, vilket betyder att vi "måste" ut genom dörren, helst omkring 9 på morgonen. 
Innan dess ska det kissas, borstas tänder, ammas, ätas präktig frukost, busas, ammas, pussas, kläs på, ammas, fyllas på med kosttillskott... Mammas hår ska kammas någorlunda dessutom!!

PUST!

Men jag vägrar stressiga morgnar. Jag vill inte ränna runt med tandborsten i mungipan samtidigt som jag kokar gröt och byter blöjor. Multitasking är ett helvete, om du frågar mig. 

Ett sätt att göra morgonen lite smidigare är att förenkla frukosten. Kladdiga grötfrukostar känns inte så lockande just nu. 
Muffins och smoothie är däremot utmärkt. Muffins av nötter, ägg och frukt ger både protein, kolhydrayer och fett. Likaså smoothie med frukt, proteinpulver och olja. Komplett rent näringsmässigt, SUPERLYXIGT för smaklökarna och enkelt för mamma. 
Ungarna mixar smoothie, jag slänger fram glas och sugrör, sen slår vi oss ned och sippar smoothie och ammar bebis. En näve mandlar och cashewnötter brukar sysselsätta storebröder som inte blivit riktigt mätta.

Sen är vi redo för dagens äventyr! 

Banan- och mandelmuffins ca 10 st (supersnabba och enkla att baka!)

200 g mandlar

1 dl bovetemjöl

1 tsk bakpulver

2 ägg

1 finrivet äpple

2 mosade bananer

Mixa mandlarna till ett fint mjöl i en matberedare. Blanda i mjöl och bakpulver. Tillsätt äggen och frukten. Klicka upp i smorda muffinsformar och grädda i mitten av ugnen. Grädda i 200 grader, cirka 15 minuter.

Vill man kan man smaksätta med lite kryddor. Kanel, kardemumma, vanilj är gott. Äpplet kan också bytas ut. Riven morot, päron eller blåbär smakar gott!

I dagens bak blev det vaniljpulver och kanel som smaksättare.


Råsmart morgonsmootihe

5 dl havremjölk

bananer

5 msk proteinpulver

2-3 dl blåbär

lite egenplockade havtorn

3 msk linfröolja

Mixa!


/Ulrika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar