onsdag 9 september 2009

Potatis...



Har jag nämnt att min syrra är trädgårdsmästare? Var där i dag och köpte tomater, lök, röd romansallad, åkerö äpplen, kronärtsskockor och sommarens sista rädisor... Mums! Det är verkligen den bästa tiden att käka grönt just nu. Kan det bli billigare och större utbud? Men ändå trängdes folk framför frysdisken för att fiska upp veckans ranson av ärtor/majs/paprika på COOP när jag var där idag. Jag fattar inte. Att koka upp en rejäl gryta vatten och någon matsked salt kan väl inte vara så tidskrävande? Färska grönsaker kokar på ett par minuter, till och med morötter! Det tar knappt längre tid än att klippa upp en påse fryst. Passa på! Snart är det vinter...
Tänkte göra fiskburgare idag, hoppas detta recept funkar...

400g hookie
1 tsk
2 krm svart peppar
2 äggvitor
2,5 dl mellan grädde eller riktig grädde o vatten blandat
2 msk potatis mjöl
1 finhackad morot
0,5 dl gräslök (jag slänger nog i lite citrongräs, sambal olek och koriander också)
Alla ingredienser skall vara kalla så det inte skär sig. Mixa fisk, kryddor och vitor. I med resten och mixa en snabbis. Stek i olja ett par minuter på varje sida. I kväll blir det grillat surdegsbröd, sallad, tomat, rödlök och chilimajonäs till... Och lite rostad potatis som vi tog upp igår.

Resten av vecken blir det:
torsdag: Bulgur och kikärtssallad med hel grillad kyckling
fredag: Wokade nudlar med räkor och grönsker
lördag: Kräftkalas
söndag: Kikärts biffar med tzatziki och röttris
måndag: kantarellsoppa
tisdag: Sallad med vita bönor, gröna bönor, rostad potatis, bacon, balsamvinäger och krutonger
Ha det bra!/ Helena

1 kommentar:

  1. Du, när du var på Coop idag kl nio på morgonen, så var det fullt med pensionärer och föräldralediga som trängdes i frysdisken. Dom gillar att trängas där, inte fan vill dom mysa runt och köpa färska grönisar hos trädgårdsmästaren.

    SvaraRadera