torsdag 3 september 2009

Läskeblask

Vår treåring har börjat förskolan. Han älskar det. När vi lämnar på morgonen är det inga som helst problem, däremot trillar tårarna tungt när vi ska hämta på eftermiddagen. "Jag vill inte gå hem, jag vill vara kvar i skooolan!"

Lagom kul...

Så man får muta lite. Men man kan inte få glass varje dag, förstås. (Inte ens Råsmart glass!)

Däremot är han ofta törstig, eftersom han varit ute och cyklat en timme när vi kommer.

Så idag lockade jag hem honom till blåbärsbubbel och klurade ut ett lämpligt recept på vägen hem.

Det gick fint och kommer att funka igen.



Blodsockervänlig blåbärsläsk

1 liter bubbelvatten

1-2 msk agavesirap

1 dl blåbär



Ned med blåbär och agave i en tillbringare, spä med lite av vattnet. Mosa bären lite grovt och rör runt så att sirapen löser upp sig i vätskan. Häll i resten av vattnet.

Det sa bara "SLURP" så var hela tillbringaren tom!



Något om agavesirapen: Den utvinns ur agavekaktusen och är väldigt söt, faktiskt sötare än vanligt socker. Dessutom är den betydligt mildare för blodsockret och en matsked då och då kan alltså förlåtas. Agavesirap finns att köpa i hälskostaffärer och kostar omkring 40 kronor för en flaska. Extra plus får den eftersom den inte har någon bismak, som exempelvis björksocker och stevia har. Given favorit för en Råsmart!



/Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar