onsdag 1 april 2009

April, april...


1 april. Solen skiner. Och värmer - äntligen! Man undrar om det är ett aprilskämt?
Det enda som stör mig är att vår betyder att apelsinsäsongen snart är över. Köpte desperat ett (sista?) kilo saftiga vitaminbomber och släpade hem till fruktskålen idag. Där lär den inte bli långlivad...

Några fördelar med apelsin:
- C-vitamin, som bland annat är en antioxidant som skyddar mot fria radikaler och stödjer produktionen av kollagen, som gör att vår hud behåller sin spänst!

- Flavonoider, ett ämne som finns i apelsin och som hjälper till att sänka blodfetterna - helt utan de negativa bieffekter läkemedel kan ge.

- Blodsockerstabiliserande. Apelsiner innehåller bland annat ämnet hesperidin, som har en stabiliserande effekt på blodsockret.

- Hjärnan. Vissa studier har visat att apelsiner kan förbättra vår inlärnings- och minnesförmåga. Dessutom har apelsiner visat en bra effekt mot alzheimer.

Det finns fler anledningar att äta apelsin, men det får vi ta en annan gång. Nu måste jag skala!

/Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar