torsdag 23 april 2009

Man tager vad man haver...

...sa Cajsa Warg. Och det är verkligen sant. Här hemma är skafferiet ganska tomt just nu, vi har helt enkelt inte storhandlat på evigheter. Istället småduttar vi allt eftersom. Dyrt blir det och begränsat utbud finns det ju i lilla närbutiken.
Igår skulle det lagas middag. Jag hade PLANERAT, men glömt vissa saker. Som att börja i tid, till exempel. Med fyra hungriga, på gränsen till matilskna, familjemedlemmar, blev det en ruggig rätt: makaroner med sås av passerad tomat (vi hade inte ens en burk krossad tomat hemma!) och fin parmesan (snacka om pärlor för svin!). Till det ett berg av babyspenat, som ju är bra, men inte på när väger upp den värdelösa maten.
Lärdom: Ha alltid mat hemma som är näringsrik, går snabbt att laga och är god. För man äter det man haver, som sagt!
Idag ska vi handla, massor av rotfrukter, grönsaker, fisk och quinoa! Dessutom kan vi koka baljväxter, en gryta kikärter står redan och puttrar på spisen för infrysning i portionspåsar!

/Ulrika

2 kommentarer:

  1. Åh, vilken toppenblogg! Jag hittade hit när jag googlade efter recept på tamarimandlar - och hittade såväl det som en massa annat inspirerande!

    SvaraRadera
  2. Välkommen! Här ska vi se till att fylla på med massor av gott! Hoppas att mandlarna blev bra!/Ulrika

    SvaraRadera