tisdag 28 april 2009

mer protein...

Jag fick bassning av Ulrika för att jag fick i mig för lite protein men min vegetariska träningskost. Såg Rocky på TV i helgen och såg hur han svepte råa ägg. Skakade fram en annan 70-tals klassiker! Pasta Carbonara. Ni vet bacon, grädde ,ärtor och smartast av allt en rå äggula! En variant på det blev:
till 4 p
ett par nävar svamp i mindre bitar, hade kantareller i frysen
en stor finhackad gul lök
3 finhackade vitlöksklyftor
2 dl soya grädde
3-4 dl frusna gröna ärtor som fått ligga i hett vatten en stund
4 p vit fiberpasta
1 äggula/port.
Börja med att koka pastan.
Fräs samtidigt lök o vitlök i lite olja och kasta i svampen. Häll av pastan någon minut innan den är klar, häll tillbaka i kastrullen och på med grädden och lök/svamp fräset, Låt grädden koka in lite, i med ärtor och ett par ordentliga snurrar med svartpeppar kvarnen. Servera direkt med en rå äggula på toppen! Pastan måste vara riktigt varm för att gulan ska koagulera

Maja tyckte det var jättegott ock kul med gulan. Selma ville ha ketchup på sin precis som i Lantmännen reklamen på TV... Det fick hon.../Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar