tisdag 28 april 2009

En muffinsbagare


Lajbans i köket! Vi har just avslutat dagen med ett stort bak, där vi experimenterade med muffins utan gluten, socker och mjölkprodukter. 
Två sorter blev det, chokladmuffins (smakade pecka, måste jobba vidare på det receptet, även om Herman glatt slevade i sig smeten...!) och mandel- och bananmuffins (fantastiska, ungarna åt tre var till kvällssnacks - och ville ändå ha mer!)

Så här gjorde vi:

Banan- och mandelmuffins ca 15 st (bullformar)
200 g mandlar
1 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
2 ägg
1 finrivet äpple
2 mosade bananer

Mixa mandlarna till ett fint mjöl. Blanda i mjöl, bakpulver och eventuell stötning. Tillsätt äggen och frukten. Rör ihop alltsamman ordentligt. Klicka upp i smorda muffinsformar och grädda i mitten av ugnen, cirka 15 minuter, 200 grader.

Vi har också fantiserat ihop ett nytt glassrecept. Hugo valde ingredienser och tog kiwi, hallon och päron. De ligger på frysning just nu, rapport kommer i morgon!

/Ulrika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar