torsdag 16 april 2009

Härlig påsk!

Vi har också käkat smarrigt godis och härliga efterrätter hela påsken... Skippat all träning och njutit i solen! Igår var det slut på semestern. Först mjukstart med långpromenad vid havet efter avslutat arbetspass och sedan skivstångs pass på kvällen. Känner mig pigg men lite ledbruten idag.
Vi har käkat mycket kalkon i helgen. Färskt kalkonbröst från Ingelsta kalkon som vi körde i ugnen till 62 graders innertempratur, skivade tunt och marinerade i gremolata. Gremolata får man genom att mixa persilja, citronskal, olivolja och ett par vitlöksklyftor till tjock dressing.
Man kanske bör tillägga att ett kakon bröst väger drygt 2 kg och tunt skivat räcker det till 20-25 pers... Vi har ätit mycket kalkon i helgen.
Middag hos mamma och pappa på påskafton var ännu godare än vanligt. En ny rätt var
Salléns sillen. I den här rätten är det inga problem att minska på sockret eftersom sillen redan är konserverad. Tillsätt då lika mycket vatten som uteslutet socker. Men som sagt, om man vill behålla sockret i lagen för smakens skull är det ingen fara. Man dricker inte lagen...
2 matjes sill, helst hel filé som skäres i skivor
3 msk hackad rödlök
2 msk hackad dill
3 tomater i cm stora kuber
Lag:
3 msk olja
3 msk ättikssprit 12%
1 dl strö
1/2 krm grovmalen svartpeppar
Koka upp lagen och låt den kallna. Häll den sedan över sill- och grönsaks hacket. Denna sill är så inte så hållbar utan klarar bara ett par dagar i kylen.

Jag skriver ny meny när kalkonen är slut.../ Helena

3 kommentarer:

  1. Varför heter Sallénssillen Sallénssillen, har du köpt den på Salléns?

    SvaraRadera
  2. Ja, sillen är köpt på vår lokala elfirma... Inte vet jag, dom kanske vill spränga ny mark i låg konjunkturen.../Helena

    SvaraRadera
  3. Det låter ju... Råsmart! Hahaha.
    /Ulrika

    SvaraRadera