Pannkakor med näringsvärde, alltså:
1 dl rårismjöl (jag hittade Biofoods på vanliga Ica. Annars hälsokost.)
3 dl havremjölk
3 ägg (det behövdes lite extra för att smeten skulle binda och det är ju alltid bra med lite extra protein!)
1 krm vaniljpulver (vaniljstång går också bra, eller annan krydda som gillas!)
Vispa mjölk och mjöl. I med äggen och kryddan. Stek i raps- eller kokosolja.
Mums hälsar gossarna och kompisen Karla!
/Ulrika
Detta recept på "plättar" har jag fått av syrran, har tyvärr inte testat än själv men hon sa dom var grymt goda;
SvaraRadera1 dl havregryn
2,5 dl vatten
Kokas till havregrynsgröt ett par minuter och måste kallna.
2 ägg
½ dl malda linfrön
1 dl mjöl
1 dl vatten
1-2 tsk kardemumma
1-2 tsk kanel
½ dl hackad mandel
1-2 tsk bakpulver
1 mosad banan
Rör ihop ägg och ner med havregryngröten. Blanda ner resten och stek på medelvärme i stekpanna med lite smör. Servera med grädde och sylt eller bär. Tänk på att dom tar lite längre tid i stekpannan!!
Syrran tog i extra keso ½ burk, skippade mandeln, liten skvätt honung och en tsk kardemumma och 1 tsk kanel och dinkelmjöl.
Det lät gott, vill nog också ha mandeln på toppen, passar bra till brunch på lördag!/Helena
SvaraRadera