torsdag 14 maj 2009

Färg, fisk och succé

Naturligtvis borde jag ha fotograferat. Men det glömde jag.
Kvällens enkla middag blev en stor succé och jag är speciellt glad att Herman åt som en häst, han som varit lite petig och skeptiskt till det mesta som serverats efter operationen för en vecka sedan. 

Färgglad fiskmiddag

4 filéer av vit fisk (vi tog ekologisk torsk)
1,5 dl havregrädde
2 tsk Biofoods lantbuljongpulver (utan glutamat, ruskiga fetter och annat knas)
1 tsk dijonsenap
1 citron, skalet
2 sötpotatisar
1 broccolihuvud

Skala och koka sötpotatisen, skär i kuber och täck med vatten. Koka i ca 7 minuter. Lägg därefter i broccoli, buketter och stjälk skurna i fina bitar. Lägg det ovanpå potatisen i 3-4 minuter, så blir den ångkokt och bevarar mer näring!
Vispa ihop grädde, buljong, senap och citronskal i en fiskpanna. Sjud fisken tills den är färdig - det går fort!
Klipp en knippa basilika över fisken.
Servera med citron för den som vill ha mer citronsmak på anrättningen.

Inga konstigheter, alls men det blev verkligen soprent i grytorna här hemma. "Mer broccoli! Mer fisk!" Trevligt att höra från de små. Herman avslutade med att krypa runt som en köksgris och äta upp all broccoli som råkat hamna på golvet.
Kära matlust, välkommen tillbaka!

/Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar