lördag 22 augusti 2009
Jag, en matproducent (med cashewdille)
Och UJ vad imponerade de är över hennes aptit!
"Ska bebisen dricka nu?" frågar treåringen nyfiket och undrar när hon kan börja äta mat som HAN kan ge henne.
Så fort hon knorrar ropar han uppfodrande:
"Mamma, bebisen är hungrig, ge henne MAAAT!"
Även om han redan gått och lagt sig för natten...
Själv låter jag kroppen vila efter en häftig förlossning och gör inte mycket annat än att producerar mat. Det tar på krafterna, jag är hungrig hela tiden och OJ vad man får fylla på med vätska!!
Många smoothies blir det. Och för att göra dem lite fetare och bastantare kör jag hårt med cashewpasta i dem nu. Jättegott och användbart!
Jordgubbs- och cashewsmootie
2 dl jordgubbar
2 dl sojamjölk
2 msk vit cashewpasta (finns i hälsokost)
1 banan
2 msk proteinpulver
2 msk linfröloja
Mix and drink!
Cashewpasta är ohyggligt gott och användbart i allahenda sammanhang. Det går fint att använda överallt du annars använder jordnötssmör, men framför allt är det gott i desserter.
Ikväll ska vi njuta av:
Chokladmousse
1 banan
2 msk vit cashewpasta
1,5 msk kakao
Mixa (jag tog bara stavmixern, enklast så) och häll upp i formar. Ställ i kylen, dekorera med kokos, banan och kanske lite hallon? Skulle tro att det är gott att smaksätta denna mousse med mynta eller kaffe också.
Njut av helgen!
/Ulrika
söndag 28 juni 2009
ÄNTLIGEN!

Sval snabbsoppa
onsdag 24 juni 2009
Superströssel
onsdag 17 juni 2009
Gazpacho!
fredag 12 juni 2009
Basgarderob
Förslag på inköpslista
Konserver
Makrill
Tonfisk
Krossad tomat
Passerad tomat
Minimajs
Kokosmjölk
Kapris
Oliver
Soltorkad tomat (köp helst i torr form, som du själv lägger i fin olivolja innan du äter, så slipper du dåliga oljor.)
Fett och vinäger
Olivolja, gärna två olika, helst i mörka flaskor
Rapsolja
Kokosfett (från hälsokost, finns både med och utan kokossmak)
Äppelcidervinäger
Vitvinsvinäger
Balsamvinäger
Pumpafröolja
Linfröolja (kallpressad)
Nötter och frön
Valnöt
Pecan
Mandel
Cashew
Pinjenötter
Pistagenötter
Solrosfrön
Pumpakärnor
Sesamfrö
Linfrö
Mjöl och gryn
Bovetemjöl
Boveteflagor
Quinoa
Havregryn
Bulgur
Hirs
Dinkelmjöl och gryn (om ni tål gluten)
Rågmjöl och gryn (om ni tål gluten)
Osötad müsli
Fullkorspasta (om ni tål vete)
Quinoapasta
Kikärtspasta
Baljväxter, torskade eller som konserv
Röda linser (snabbmat)
Svarta linser
Gröna linser
Kikärtor
Kidneybönor
Adzukibönor
Canellonibönor
Stora vita bönor
Frysdisken
Broccoli
Haricot verts
Majs
Ärtor
Sockerärtor
Spenat
Jordgubbar
Hallon
Blåbär
Mango
Papaya
Fisk
Quorn
Grönsaksdisk
Blomkål
Vitkål
Broccoli
Rödbetor
Morötter
Palsternackor
Selleri
Sötpotatis
…vad ni tycker om…
Kryddor
Färska – basilika, koriander, rosmarin, timjan, oregano, mynta, chili, vitlök, citron, lime
Torkade – chili, peppar, havssalt, himalayasalt, curry, kanel, ingefära, kardemumma, vanilj (obs! ej vaniljsocker, köp stång eller rent pulver), fisksås, tamari (soja utan vete).
Frukt
Banan
Äpple
Kiwi
Päron
Apelsin
Clementin
Vindruvor
Granatäpple
…vad ni tycker om..
Bra att ha
Rökt lax
Osötad äpplemos
Mörk choklad
Osötad, koncentrerad äpplejuice, ekologisk
Te och kaffe
Grönt te
Örtte
Rött te
Vitt te
Ekologiskt kaffe
Kyldisk
Ägg
Havremjölk
Havregrädde
Rismjölk
Sojamjölk
Sojayoghyrt
Yoghurt med levande bakteriekultur (om ni tål mjölk)
Fil, typ a-fil eller hälsofil (om ni tål mjölk)
Turkisk och grekisk yoghurt (om ni tål mjölk)
Rena fruktjuicer
Ekologiskt smör (om ni tål mjölk)
Mera kakor
Morotskaka med kardemumma
2 dl hasselnötter
1 dl rårismjöl (eller bovetemjöl)
1 tsk bakpulver
3 morötter, finrivna
1 dl äpplejuice, koncentrerad
2 ägg
2 tsk kardemumma
1 tsk kanel
ca 10 valnötskärnor
Kör nötterna i en mixer tills de blir ett fint mjöl. Blanda alla torra ingredienser, rör ner morötter, juice och ägg. Häll i en smord kakform (rapsolja eller kokosolja) och grädda i mitten av ugnen 20 minuter, 200 grader.