Här kommer recept på en morotskaka som gick åt väldigt fort här hemma. Bara nyttigheter, rakt igenom!
Morotskaka med kardemumma
2 dl hasselnötter
1 dl rårismjöl (eller bovetemjöl)
1 tsk bakpulver
3 morötter, finrivna
1 dl äpplejuice, koncentrerad
2 ägg
2 tsk kardemumma
1 tsk kanel
ca 10 valnötskärnor
Kör nötterna i en mixer tills de blir ett fint mjöl. Blanda alla torra ingredienser, rör ner morötter, juice och ägg. Häll i en smord kakform (rapsolja eller kokosolja) och grädda i mitten av ugnen 20 minuter, 200 grader.
Dina recept låter så goda, men jag måste skaffa en ordentlig mixer för att kunna prova dem!
SvaraRaderaRåkade i alla fall springa på Fullkornsrismjöl i en matvaruaffär när jag var på större ort.
Så jag har kommit ett steg närmare dessa nyttiga kakor =)
Trevlig helg!
Ja, jag kör mina nötter samma mixer som jag gör smoothies i. Man kan säkerligen köra i en matberedare också, bara det är lock, det sprätter väldeliga annars!
SvaraRaderaRårismjölet gör du goda och näringsrika pannkakor på så länge!
/Ulrika