måndag 14 juni 2010

Soppa med jordärtskockor och nötter

Fortsätter med soppa till middag. Jordärtskockor är väl inte direkt försommarmat, men det kom ett gäng i Ekolådan nyligen. De hamnade i en supersmarrig soppa ikväll:

300 gr jordärtskockor
1 näve hasselnötter
2-3 msk tamari
1 msk lantbuljong
olivolja

Skala och koka kockorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, cirka 10 minuter. I med nötter, tamari, buljong och mixa allt till en slät soppa. Droppa lite god olivolja i soppan vid servering.

Till det åt vi avokado- och kikärtsdipp på Finn crisp:

1 dl kikärter
1 avokado
1 vitlöksklyfta
1/5 citron (saft)
Mixa till en mumsig dipp. För starkt tyckte ungarna, mums tyckte vi vuxna... 

Ha en skön vecka!
Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar