fredag 19 mars 2010

mat på museum

Alltså. Vi har varit på Sjöhistoriska idag och lekt sjöslag och kollat på gamla båtar och på pirater och jag vet inte vad.

Och så har vi ätit. För ovanlighetens skull hade vi inte med oss egen mat, vi stack iväg lite hastigt och spontant i morse.
Alltså. 
Dagens meny till barn:
Spagetti och köttbullar
Pannkakor, sylt och grädde.

WHY?

Det var industriköttbullar och förkokt spagetti som värmdes upp i en micro.
Inte ens en liten gurkskiva som pynt.
Varför utgår så många serveringar från att barn hatar mat?
Vuxenmaten var inte mycket mer att heja för den, pajer och köttbullemackor, så det var inte riktigt ett alternativ.

Är det någon som kan tipsa om ett mer barnvänligt museum?
Där det kanske finns fisk och rotfruktsmos, grillspett med grönsaker och kyckling, barnvänliga råkostsallader och kanske lite fruktsallad till dessert istället för delicato och halvruttna bananer?

Undrar bara.

Kram från Surtanten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar