torsdag 12 november 2009

Råsnabb lunch


Ibland ska det gå fort. 
Lätt att det blir makaroner och korv...

Här kommer ett ganska barnvänligt alternativ:

Omelett med äpple- och sellerisallad
(För en vuxen och ett barn)

2 stjälkar selleri
1 äpple (jag tog underbara Ingrid mari. Shut up vad gott det är med svenska äpplen!)
1 näve hasselnötter
1/2 citron
olivolja
3 ägg
2 smak vatten
salt

Vispa ägg och vatten. Häll i panna, stek på mycket svag värme i valfritt fett (kokosfett för vår del). Under tiden skar du tunna skivor av selleri och äpple, bankar nötterna direkt i påsen med en kastrull och blandar. Pressa över citron och ringla lite olivolja.
5 minuter, max!
Herman tyckte dock att sellerin var något överdriven. Han spottade helt fräckt ut den och tog ett par sockerärtor istället, men älskade äpple- nötsalladen.

/Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar