måndag 9 november 2009

Bye bye Montesuma!







Förbannade Montesuma har varit här. Hämdlysten till tusen. Alla tre småttingar däckade, en efter en. Kräktes och kräktes. Lilla Hedda fick åka till akuten och jag fick spruta i henne vätskeersättning var femte minut i flera timmar. Tortyr att inte få sova för det lilla livet!
Nu har de alla repat sig och vi sitter i karantän (man smittar ju ett par dagar efter) så idag har vi gjort allt möjligt skoj här hemma. Bakat en proteinrik vaniljkaka (recept längre ner), tvättat, byggt tåg, pysslat, vilat, gjort solhälsningen och bakat lite konstigt bröd (recept kommer inte...)

Proteinrik vaniljkaka (eller Megaråsmart och supernyttigt mellanmål förklätt till snask!) 

1 dl bovetemjöl
1 rivet äpple
2 mosade bananer
200 gram mald mandel
5 msk proteinpulver med vaniljsmak
1 msk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
2 ägg

Blanda alla torra ingredienser först, tillsätt ägg och frukt sen. Häll smeten i en form och grädda på 160 grader i 15 minuter eller möjligen lite längre om man inte har varmluftsugn.Strö eventuellt lite pumpafrön över kakan innan du gräddar. Det gjorde vi och det matchade väldigt fint till den ljusa kakan!
Mums och finfint för blodsockret!

/Ulrika 

2 kommentarer:

  1. Stackars er! Man blir så skraj när dom får magsjuka och är så små... Men ni verkar klarat er bra. Vi snorar... Kram Helena

    SvaraRadera
  2. Låter gott..kanske man får pröva på?
    fin blogg :)

    SvaraRadera