Ett abonnemang på Ekolådan är en fantastisk utmaning för kreativiteten i köket.
Ikväll blev det överraskning utifrån vad som kom i dagens låda plus lite rester från förra veckans.
Jordärtskockssoppa med skärbönor och skogschampinjoner
Soppa:
10 jordärtsskckor
2 potatisar
2 scharlottenlökar
1/2 msk herbamarebuljong
Skala och lägg i en kastrull. Vatten så det täcker. Koka i ca tio minuter. Mixa slätt till soppa.
Topping:
6-8 skogschampinjoner
5-6 skärbönor
Skär i små bitar och fräs på svag värme i lite olivolja.
Örtolja:
1/2 dl olivolja
ett par basilikablad
rasp från en citron
Mixa till en smaskig olja.
Häll upp soppan, toppa med svamp och bönor och dugga över lite olja. MUMS! Krämigt, krispigt kryddigt!
Kram
Ulrika
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar