måndag 24 maj 2010

Grillat!

...är ju egentligen inte alls hälsosamt. Grillning och stekning är de sämsta tillagningsmetoder som finns för den som vill skydda sig mot cancer. Tyvärr.
Men det är förbannat gott, så även om man är värd det bästa (och det är alltså inte grillad mat!), så kan en frisk kropp tåla en och annan grillad majskolv.

Vi grillade majskolvar, sparris och sojakorvar i Hagaparken i helgen. På en enkel engångsgrill. För det är förbaskat härligt att packa matsäck och gå till en park full av skojigt folk när det är middagsdags. 

Men allvarligt talat så funderar jag på att köpa ett spritkök istället. Majskolvar och sparris smakar faktiskt bättre kokta och är dessutom mycket hälsosammare.

Ett par tips inför grillsäsongen:
- ät aldrig något som blivit svart på grillen! 
- ät antioxidanter till, det vill säga färska grönsaker, frukter och drick grönt te.
- gör små foliepaket med fisk, citron, chili eller andra kryddor och lägg på grillen. På så vis slipper du de skadliga effekterna av grillad mat.
- gör grillningen till något högtidligt. Det är lite som socker: okej (för de flesta) på lördagar men inte flera gånger i veckan.

kram
Ulrika

1 kommentar:

  1. Bra tips med antioxidanter till. Kan tänka mig att många kör "allt eller inget" som grillprincip. Flintastek och färdig potatissallad från affären när man ändå är igång liksom. Ja, och kanske en gurkskiva för att det "ser bra ut" någonstans på tallriken. :-)

    Grönt te är ju suveränt. Jag har bara svårt att få i mig det med någon form av njutningskänsla om det inte är smaksatt (tyvärr). Har du testat Caudalies organic herbal tea med "cinnamon, blueberry, red vine, sweet orange zest and blackcurrant"?

    SvaraRadera