måndag 7 december 2009

Råsmarta pålägg

Inte för att mackor går åt i rasande fart här hemma, men om man nu gillar att äta det kommer här ett  förslag på vettigt pålägg. Mataffärerna har inte mycket att bjuda på, tycker jag. I charkdisken går knappt att hitta något utan de livsfarliga e-numren e250 och e251, som starkt misstänks ha en direkt koppling till cancer. Danmark och USA är några av de länder som har en väsentligt striktare reglering kring dessa e-nummer än vi. Värt att tänka på när man staplar kalkon och skinka på mackan!
I ostdisken är det - ost. Koncentrerat kasein, som är de mjölkprotein som är mest svårsmält för många av oss människor. Det är allerget och misstänks ha en koppling till diabetes typ 1. 
(Det som blir kvar när man ystar ost heter vassle och är betydligt mer lättsmält och mindre allergent. Finns att köpa i pulverform och det är ett supereffektivt sätt att få i sig bra protein på ett smidigt sätt, man behöver inte vara kroppsbyggare eller bantare för att ha nytta av en proteindrink då och då).

Så - ska man äta mackor får jag föreslår jag något av dessa pålägg:

Sjud en (eller fler) kycklingfiléer i 35-40 minuter, i saltat vatten.
Låt svlana och skiva så tunt du kan. Perfekt på mackan!

Avokado. Används om smör. På med kyckling, ägg eller grönsaker.

Nötsmör. Cashew, jordnöt, mandel, hasselnöt. Kolla bara så att de inte innehåller socker.

Kram
Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar